من فرشید میدانی هستم مدرس، محقق و برنامه نویس اکسل و همچنین موسس، مدیر موسسه و وب سایت فرساران .
آپدیت دی ۱۴۰۱
این روزها بسیار خوشحال هستم زیرا انقلابی بسیار گسترده و عمیق در ایران در حال وقوع است و امید است که مردمان این کشور ویران به سوی آزادی، توسعه و رفاه برای مردمانش گامهای استواری را بردارد.
و البته جانهای زیبایی مانند مهسا، خدانور، حمید رضا، سارینا و ... که در این راه فدا شد را هرگز فراموش نخواهم کرد.
آشنایی و ورود به دنیای کامپیوتر
در سال دوم دبیرستان بود که با یک کمودور 20 به کامپیوتر آشنا شدم. بسیار به کامپیوتر و برنامه نویسی علاقه داشتم و جالب است بدانید که در آن زمان در دبیرستان ما حدود 3 نفر دیگر بودند که کمودور یا آمیگا داشتند! دقیقا یادم است که از یکی از دوستانم به نام همتی بارها پرسیدم که کلیدهای F1 تا F12 چه کاری انجام میدهند (آخر او یک کمودور 64 داشت) و از توضیحش چیزی دستگیرم نمی شد.
اولین برنامه ای که نوشتم را یادم است که اعداد 1 تا 100 را چاپ کرد و بسیار هیجان زده شدم.
خلاصه رزومه من
+ بیش از ۲۲ سال پیش بود که من اولین تدریسم را در دبیرستانی انجام دادم که تدریس برنامه نویسی Visual Basic بود. تدریس سختی بود چون من از شاگردان آن کلاس تقریبا 2 سال بزرگتر بودم.
+ در دانشگاه مکانیک - طراحی جامدات خواندم و بر روی نرم افزارهایی مانند Catia و LapView کار میکردم. از جمله افتخاراتم این در دانشگاه این بود که من مسئول سایت دانشگاه شدم که درب آن را برای همیشه بر روی دانشجویان باز کرد که تا پیش از آن درب آنجا همیشه بسته بود!
+ سالها و ساعتها در آموزشگاههای عادی و البته برترین آموزشگاههای تهران مانند داده پردازی و سماتک به عنوان استاد اکسل و ICDL تدریس میکردم و خوشبختانه شانس آن را داشتم که تا در کلاسهای شبکه و SQL اساتیدی تراز اول شرکت کنم.
+ در سال ۱۳۸۵ دومین وبلاگ تخصصی اکسل را راه اندازی کردم (پیش از من بهرام بود و هیچ وب سایتی وجود نداشت) تا «افزونه تاریخ شمسی اکسل» را به دست کاربران -که برای اولین بار در ایران تهیه شده بود - برسانم.
فعالیت حرفهای اکسل
از سال ۱۳۸۵یک وبلاگ به نام فرساران درست کردم برای آموزش اکسل. اصلا گمان نمی کردم که حوزه اکسل تخصص من شود، اما هر چه بیشتر با اکسل آشنا می شدم از آن بیشتر لذت می بردم. یکی از دلایل این امر نظم و شفافیت و قاعده مندی دقیق اکسل بود که با ذهن من همخوانی داشت. کم کم آن وبلاگ به وب سایت فرساران تبدیل شد و شرکتهای مهمتری برای تدریس از من دعوت میکردند.
برای اولین بار در ایران «افزونه تاریخ شمسی» و کارهایی مانند «نمودار حبابی استانهای ایران در اکسل» توسط من ارائه شد.
کنجکاوی های کامپیوتری من
دنیای نرم افزار و برنامه نویسی همواره برای من جالب و جذاب بوده است و به همین دلیل بر روی نرم افزارها و زبان های برنامه نویسی مختلفی گاه به گاه کلیکهایی میکنم. کمی با PHP و #C و Linux و این اواخر با Python کار کردهام. به Raspberry Pi (کامپیوتر کوچک و ارزان قیمتی که با هدف آموزش به کودکان ساخته شده است) بسیار علاقمند شدهام.
اصول کلی تدریس
اصول و اخلاق (یا شاید بتوانم با اغراق بگویم فلسفه) تدریس من در حوزه اکسل بعد از سالها به شکل زیر درآمده است:
1)
«من باید مطالبی را تدریس کنم که از کاربردی بودن آنها مطمئن شدهام و اجازه ندارم مطالبی را تدریس کنم که هنوز به آنها (از نظر کاربردی بودن) شک دارم» و اگر لازم شد که به مطلبی اشاره کنم که مطمئن نیستم کاربردی است، حتما باید فراگیران/دانشجویان را از این موضوع آگاه کنم.»
2)
«فراگیران ما بزرگسال هستند و فرصت کمی برای مطالعه و تمرین اکسل دارند. به همین دلیل باید چیزهایی را به آنها بیاموزانیم که باید بدانند و از گفتن نکات، ترفندها و سایر مواردی که میتوانند بدانند و یا جالب است که بدانند، باید پرهیز کنم.»
3)
«نباید از عکسهایی که فراگیران لطف کردهاند و با من در کلاسها انداختهاند استفاده تبلیغاتی کنم. زیرا آنها یادگاریها بسیار ارزشمندی هستند. »
آموزشهای اسکرچ فرساران
با هدف توسعه مهارتهای کامپیوتری دانش آموزان و همچنین سیستم ناکارآمد آموزش و پرورش رسمی در ایران، مدتها در فکر کنش اجتماعی بودم و تحقیق و زمان بسیار زیادی را صرف این موضوع کردم و سال 1389با رزبری پای آشنا شدم و کامپیوتر خوب و ارزانی برای آموزش پیدا کرده ام. مدت زیادی بر روی سرفصلهایی که ممکن است مفید و قابل فهم باشد کار کردم. دقیقا از اوایل سال 2019 در تیم ترجمه و بازبین های فارسی «زبان برنامه نویسی اسکرچ» به صورت داوطلبانه ترجمههای و اصلاحات را انجام با بقیه مترجمین انجام دادیم. کلیه کارتهای اسکرچ را ترجمه کردم، جزوهای نوشتم و ویدئوهایی را ساختهام و همگی آنها به رایگان از همین سایت قابل دانلود و در دسترس همگان است. این روزها زمان زیادی را صرف به روز رسانی آن میکنم. همچنین در ابتدای سال 1400 به عنوان اولین Language Organizer زبان فارسی از سوی تیم اسکرچ انتخاب شدم.
خوشبختانه این روزها میبینم که شرکت گوگل و دانشگاه هارواد و حتی در دوره CS50 با اسکرچ برای کودکان آموزش کامپیوتر را انجام میدهند و از بابت خوشحالم که کمی یادگیری آن را برای بچههای و معلمین فارسی زبان/ ایران تسهیل کردهام. از شما درخواست میکنم که با به اشتراکگذاری خبرها و آموزشهای اسکرچ در شبکههای اجتماعی، فرصت یادگیری «دانش کامپیوتر» را برای همه بچههای ایران فراهم کنید
تاریخ به روز رسانی: دی 1401
برای تماس با من میتوانید از طریق ایمیل f.meidani {at} farsaran {dot} com اقدام کنید.