توابع تاریخ هجری شمسی در اکسل و تبدیل عدد به حروف

توابع «تاریخ شمسی اکسل» در سال ۱۳۸۵ به شکل «افزونه تاریخ شمسی اکسل» یا به نام Persian Function for Excel برای اولین بار در ایران توسط فرساران منتشر شد و به کاربران اکسل امکان محاسبات ممکن بر روی تاریخ شمسی را می‌دهد و همچنین «تابع ABH اکسل» هم برای تبدیل عدد به حروف در اکسل، در این افزونه اکسلی منتشر شد.

دانلود توابع تاریخ شمسی و تبدیل عدد به حروف در اکسل

نحوه دانلود:

توابع تاریخ شمسی اکسل و تبدیل عدد به حروف یکی از محصولات فرساران است که از خرداد ۱۴۰۳ به صورت رایگان برای همگان ارائه شد و از قسمت فایل‌های ویژه انتهای همین صفحه قابل دانلود است. قبل از دانلود اگر عضو سایت هستید «وارد شوید» و یا اینکه در سایت «ثبت نام کنید».

توجه: توابع تبدیل شمسی یا همان افزونه تاریخ شمسی اکسل، و همچنین تابع تبدیل عدد به حروف اکسل (تابع ABH اکسل) از دستآوردهای فکری فرساران است که هیچ فرد و یا وب سایتی مجوزی برای بازنشر آن ندارد و فقط از همین صفحه قابل دانلود است.

مشخصات توابع تاریخ شمسی اکسل و تبدیل عدد به حروف:

قفل سخت افزاری و نیاز فعال سازیندارد
محدودیت استفادهندارند
محتویات فایل

فایل اکسل | حجم: ۷ مگابایت 

فایل‌ ویدئویی آموزشی  | حجم : ۷۱ مگابایت

قابلیت مشاهده و ویرایش کدهادارد
راهنمای نصب و استفادهفایل PDF راهنمای کامل نصب + فایل آموزش ویدئویی
نسخه اکسلسازگار با اکسل نسخه ۲۰۰۳ تا اکسل ۲۰۲۱
پشتیبانی فنی یا تلفنی ندارد 

پشتیبانی فنی:

برای ما ارائه هیچ نوعی از پشتیبانی فنی، تلفنی و یا حضوری مقدور نیست و تمامی اطلاعات لازم در فایل راهنمای PDF و همچنین ویدئوهای آموزشی که برای شما تهیه شده است، وجود دارد.  چنانچه از کاربران تازه کار اکسل هستید و نتوانستید از توابع تاریخ شمسی استفاده کنید، توصیه می‌کنیم که با یکی از همکاران خود که بر اکسل مسلط است، فایل‌ PDF راهنما را با دقت مطالعه کنید، ویدئوهای آموزشی را ببینید و سپس با اختصاص زمان کافی اقدام به استفاده از این توابع کنید.

هشدار ۱) استفاده از این توابع نیازمند مطالعه فایل PDF راهنما و مشاهده با دقت ویدئوهایی است که دانلود می‌کنید و توصیه می‌کنیم حداقل ۲ ساعت زمان برای آن اختصاص دهید. در غیر اینصورت برای رفع مشکلات کوچک، ناگزیر هستید که ساعت‌ها وقت بگذارید.

هشدار ۲) لطفا قبل از استفاده از این توابع، فایل PDF راهنما و ویدئوها را با دقت و حوصله مطالعه کنید.


تاریخ شمسی اکسل و تبدیل عدد به حروف اکسل

در جدول زیر لیست مهمترین توابع موجود در این ماژول را مشاهده می‌کنید که با کلیک بر روی هر یک از آنها می‌توانید شرح خلاصه آن را مشاهده نمایید و شرح تفصیلی و آموزش دقیق هریک از آن‍‍‌ها در فایل راهنمای pdf این محصول به تفضیل آمده است.

J_DIFFمحاسبه تعداد روزهای (اختلاف) بین دو تاریخ شمسی در اکسل
J_TODAYتاریخ شمسی امروز را با توجه به تاریخ ویندوز شما محاسبه و در یک سلول اکسل نمایش می‌دهد.
ABHتابع تبدیل عدد به حروف در اکسل
J_WEEKDAYمحاسبه روز هفته به صورت عدد یا حروف (سه شنبه یا 3)
J_ADDDAYاضافه کردن یک عدد با یک تاریخ برای محاسبه تاریخ جدید
J_DIFFمحاسبه تعداد روزهای بین دو تاریخ شمسی در اکسل
J_JALALDATEتیدیل تاریخ میلادی به تاریخ شمسی در اکسل
J_GREGORIANDATEتبدیل تاریخ میلادی به تاریخ شمسی در اکسل
J_SUBDAYکم کردن یک عدد با یک تاریخ برای محاسبه تاریخ جدید شمسی
TBHتبدیل تاریخ به حروف (هفدهم مرداد هزار سیصد نود سه)

آموزش کار با تاریخ شمسی اکسل بر روی ویندوز ۱۰

در به روز رسانی این محصول، آموزش کار با تاریخ شمسی در نسخه‌های جدید اکسل به صورت یک فایل ویدئویی اضافه شده است.
در این ویدئوی آموزش برخی از تبدیل‌ها و کارها را روی تاریخ شمسی اکسل با امکانات ویندوز ۱۰ ارائه شده است.

با این ویدئوی آموزش که به صورت جامعی تهیه شده است، می‌توانید با امکانات جدید اکسل بر روی تاریخ شمسی محاسبات خود را انجام دهید. توصیه می‌کنیم که این ویدئو را با دقت مشاهده فرمایید. 


 تابع J_DIFF اکسل

ما در اکسل هیچ راهی برای محاسبه اختلاف یا تعداد روزهای بین دو تاریخ شمسی (خورشیدی یا جلالی) نداریم که با این تابع می‌توان این کار را به سادگی انجام داد. شکل نگارش و استفاده از این تابع در اکسل به صورت زیر است:

=J_DIFF(14000517, 14000520)

خروجی این تابع به شکل یک عدد است که در مثال فوق برابر عدد ۳ خواهد شد. یعنی از ۱۷ مرداد تا ۲۰ مرداد ۳ روز فاصله داریم. به سادگی می‌توانید بر روی خروجی این تابع هر فرمول مجاز اکسل را بنویسید مانند:

=IF(J_DIFF(14000101, J_TODAY()) < 13, "noorooz  ","kar va madresh  " )

تابع J_TODAY اکسل

توسط این تابع شما می‌توانید تاریخ روز جاری را در هر سلول اکسل به صورت هجری شمسی یا خورشیدی داشته باشید. شکل نگارش و استفاده از این تابع در اکسل به صورت زیر است:

=J_TODAY()

خروجی این تابع به صورت یک عدد ۸ رقمی است مانند 14000517.

توجه ۱:‌ در نسخه‌های قبلی شکل خروجی این تابع با علامت / بود که با هدف ا فزایش کارآیی آن و همچنین قابلیت استفاده از این عدد در اکسل مانند فیلتر کردن بین دو تاریخ، این علامت حذف شده است.  در صورتی که مایل باشید که علامت اسلش را کماکان در خروجی این تابع مشاهده کنید، می‌توانید از فرمول زیر استفاده نمایید. 

=TEXT(J_today(), "####\/##\/##")

توجه ۲:‌ تابع J_Today مانند تابع Today و یا Now اکسل، از نوع Volatile است. یعنی در هر بار که موتور محاسباتی اکسل هر محاسبه‌ای را انجام دهد،‌ یکبار محاسبه خواهد شد و تاریخ همان روز را به شما خواهد داد و تغییر خواهد کرد. استفاده بسیار زیاد از توابع Volatile در یک فایل توصیه نمی‌شود زیرا باعث کند شدن چشمگیر اکسل خواهند شد. 

توجه ۳: کاربرد این محصول برای محاسبات جمع و تفریق بر روی تاریخ شمسی است و اگر فقط می‌خواهید تاریخ شمسی امروز را در سلولی **مشاهده ** کنید، مقاله «نمایش تاریخ شمسی روز جاری در اکسل بدون افزونه تاریخ شمسی اکسل» را مطالعه نمایید.


تابع ABH اکسل

توسط تابع ABH می‌توانید در اکسل یک عدد را به حروف بنویسید. این تابع علامت منفی و ممیز را شناسایی و آنها را به صورت صحیح به حروف می‌نویسید. شکل نگارش و استفاده از این تابع در اکسل به صورت زیر است:

=ABH(123)

=ABT(12345678) & " ریال "

توجه مهم: تمامی کدهای این تابع و نامگذاری خاص آن توسط فرشید میدانی در ۱ شهریور ۱۳۸۶ انجام شده است و  برخی از وب سایت‌ها اقدام به انتشار عمومی و بدون مجوز این تابع کرده‌اند. خواهشمند است در صورت مشاهده این موارد برای حمایت از این کار به مسئول وب سایت اطلاع دهید و درخواست حذف آن را کنید.

رایگان شدن محصول توابع تاریخ شمسی اکسل فرساران

توابع تاریخ شمسی اکسل فرساران و تبدیل عدد عدد به حروف در اکسل،‌ برای اولیه بار در ایران به شکل یک افزونه به نام Persian Functions در سال ۱۳۸۵ در وبلاگ فرساران به صورت رایگان منتشر شد و بعد از آن به شکل یکی از محصولات فرساران درآمد و تاکنون ۵ بار به روز رسانی شده است و کدهای آن بسیار بهینه شده‌ است.

در این سال‌های اخیر کاربران تازه کار اکسل و یا کسانی که مایل به خرید این محصول از فرساران نبودند، ناگزیر بودند که از افزونه Persian Functions استفاده کنند و یا از کدهای مشابه بدون پشتیبانی و غیر بهینه مانند «افزونه فارسی تولز اکسل / FarsiTools»  استفاده کنند که باعث مشکلات متعددی مانند سنگینی فایل‌های اکسل می‌گردید و برای ما قابل قبول نبود که کاربران ایرانی اکسل و سازمان‌ها،‌ با این مشکلات مواجه شوند در حالی که به راحتی و با استفاده از آخرین نسخه «توابع تاریخ شمسی اکسل» می‌توانستند محاسبات تاریخ شمسی را انجام دهند.

از سوی دیگر در نسخه‌های جدید اکسل در کنار ویندوز ۱۰ و ۱۱، می‌توان برخی از محاسبات را با امکانات خود اکسل پیاده سازی کرد که تا کنون هیچ آموزش منسجم و دقیقی برای آن ارائه نشده است. 

با توجه به این موارد، ما در فرساران تصمیم گرفتیم که این توابع و فایل‌های آموزشی آن را از حالت یک محصول خارج کنیم و به صورت رایگان در اختیار کاربران ایرانی اکسل و سازمان‌ها قرار دهیم که انتهای همین صفحه می‌توانید آن را دانلود کنید.

در اینجا باید تشکر و قدردانی کنیم از کسانی که حقوق مادی و معنوی این اثر را در تمامی این سال‌ها رعایت کرده‌اند و با حمایت آنها بود که این اثر ۵ بار بازبینی و بهینه شد.


راه‌های حمایت از این اثر

۱) لینک مستقیم این صفحه را در اختیار همکاران و سایر کاربرانی که مایل هستند از آن استفاده کنند بگذارید:

www.farsaran.com/pf

توجه) هیچ فردی و یا وب سایتی اجازه بازنشر این فایل‌ها را ندارد و در صورت نیاز باید کسانی را که مایل به استفاده از فایل‌ها هستند را به آدرس اصلی این صفحه در سایت فرساران ارجاء دهند.

۲) یکی از محصولات فرساران را خریداری نمایید.

۳) دوره‌های آموزش اکسل کاربردی، آموزش اکسل پیشرفته، آموزش پایتون و آموزش PowerBI فرساران را به کارشناسان منابع انسانی و یا آموزش سازمان خود معرفی کنید.


پرسش‌های متداول

چرا به این توابع برای تاریخ شمسی در اکسل نیاز دارم؟

۱) در صورتی که از ویندوز ۷ استفاده می‌کنید و یا نسخه‌های قدیمی اکسل، برای محاسبه روی تاریخ شمسی باید از توابع تاریخ شمسی فرساران استفاده کنید.

۲) نسخه‌های جدید اکسل (با ویندوز ۱۰ و ۱۱) بر روی تاریخ شمسی که خروجی یک نرم افزار است (یعنی تاریخ را به صورت صحیح در اکسل تایپ نکرده‌اید) نمی‌تواند هیچ محاسبه‌ای مانند اختلاف بین دو تاریخ شمسی را محاسبه کنید و باید از توابع تاریخ شمسی فرساران استفاده کنید و یا اینکه با توجه به ویدئوی آموزشی که همراه آن ارائه کرده‌ایم، خودتان فرمول نویسی‌های لازم را انجام دهید.

توجه داشته باشید که اگر قرار نیست بر روی تاریخ‌های شمسی در اکسل محاسبه‌ای را انجام دهید، اساسا نیاز به هیچ چیزی ندارد.

در هنگام استفاده از این توابع اکسل با خطایی مواجه شدم،‌ چگونه آن را رفع کنم؟

  پاسخ) خواهشمندیم که فایل pdf‌ راهنما را با دقت مطالعه کنید و ویدئوها را ببینید و مشکل را خواهید یافت. برای ما ارائه پشتیبانی فنی مقدور نیست و باید خودتان مشکل را با استفاده از راهنماهای ارائه شد، رفع کنید.

شنیده‌ام که در نسخه‌های جدید اکسل نیازی به افزونه تاریخ شمسی و یا توابع تاریخ شمسی برای محاسبات نیست، آیا این درست است؟

  این گزاره دقیق نیست و اگر بخواهید که بدون نیاز به توابع تاریخ شمسی فرساران و یا افزونه بر روی تاریخ شمسی محاسباتی مانند کم کردن ۲ تاریخ را انجام دهید، حتما باید ۲ شرط زیر را رعایت کنید:

۱) ویندوز شما ۱۰ و یا ۱۱ باشد.
۲) از توابع اکسل مانند VLOOKUP‌ استفاده کنید.

ما در یک ویدئوی آموزشی که در فایل دانلودی قرار داده شده است، این موضوع را به صورت کامل آموزش داده‌ایم.

آیا استفاده از این توابع تاریخ شمسی در اکسل نیاز به دانش برنامه نویسی دارد؟ 

  خیر. با اضافه کردن این توابع به اکسل (که حدود ۱۰ کلیک است) می‌توانید به سادگی هر فرمول اکسل دیگری از آنها استفاده کنید. توصیه می‌کنیم که حتما فایل PDF راهنما را با دقت و حوصله به صورت کامل مطالعه کنید و ویدئوی آموزشی را ببیند.


کاربردهای کار و محاسبات تاریخ شمسی اکسل

  • تبدیل تاریخ میلادی سفارش‌های خارجی، تحویل کالا، تاریخ ورود به گمرک به شمسی و بلعکس

  • محاسبه تعداد روزهای کارکرد پرسنل با توجه به تاریخ استخدام شمسی آنها

  • محاسبه تاریخ اتمام پروژه با توجه به تاریخ شروع

  • محاسبه تاریخ سررسید سفارش‌ها

  • ...

🩹 برچسب‌ها

شما هم تجربه یا دیدگاه خود را بنویسید:

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
کد امنیتی
شهاب شاکری (تایید نشده) در تاریخ شنبه, 1403/01/18 - 21:29 نوشته:

سلام و عرض خداقوت ، خدمت مهندسین محترم سایت فرساران علت اینکه پس از به کار گیری فایل تاریخ شمسی رو نشان میده ولی حروف را به صورت علامت سوال و ناخواناست؟

فرشید میدانی در تاریخ یکشنبه, 1403/03/13 - 17:30 نوشته:

سلام/ از نسخه بسیار قدیمی استفاده می‌کنید. نسخه جدید را دانلود کنید و حتما ‌فایل راهنما‌ را مطالعه کنید.

chaman در تاریخ سه شنبه, 1402/12/29 - 10:22 نوشته:

سلام. موقع انتقال اطلاعات به ورد در قسمت mailing تاریخ های فارسی برعکس میشه 29/12/1402 چیکار باید کرد؟ و سوال دوم این که میخوام موقع انتقال اعدادی که داخل اکسل بودن به صورت ممیز در ورد نشون بده. چه روشی داره ؟ ممنون 

امیرمحمد بابایی (تایید نشده) در تاریخ شنبه, 1402/02/23 - 21:53 نوشته:

سلام خسته نباشید, من هر چه تلاش می کنم نمی تونم توابع پارسی را وارد اکسل کنم کتاب اکسل برای حسابداران و حسابرسان خریدم یک DVDهمراه آن بود طریقه نصب آن را بلد نیستم , لطفاً راهنمایی کنید. یا علی

فرشید میدانی در تاریخ یکشنبه, 1402/02/31 - 09:59 نوشته:

این کتاب متعلق به ما نیست. از همین سایت می‌توانید محصول را خریداری کنید و فایل راهنمای آن دقیق و با جزئیات زیادی به صورت قدم به قدم نحوه استفاده از این توابع را گفته است. اگر در این DVD این کتاب توابع Persian Function‌مانند J_Today, J_Diff  قرار داده شده است، این کار بدون هیچ مجوزی از سوی ما انجام شده است و دستبرد علمی محسوب می‌شود.

ابراهیم (تایید نشده) در تاریخ پنجشنبه, 1402/01/31 - 10:35 نوشته:

سلام
چه فونتی نیاز دارد که روی سیستم نصب باشد؟

فرشید میدانی در تاریخ یکشنبه, 1402/02/03 - 09:50 نوشته:
فکر می‌کنم که شوخی می‌کنید :) این موضوع هیچ ربطی به «فونت» ندارد و یک محاسبه ریاضی است. فونت فقط جلوه‌ای است که ما نوشته ای را روی مانیتور و یا پیرینت می‌بینیم.