سه مثال جالب از کاربرد Record Macro اکسل

اکسل ابزار کارآمدی دارد به نام Record Macro و این ابزار وظیفه اش نوشتن برنامه به جای شماست.  بله دقیقا به جای شما برنامه می نویسد.

در واقع رکورد ماکوری اکسل، روش ساده ای دارد، رکورد ماکرو، اینگونه عمل می کند که به کلیک ها و کارهایی که در اکسل انجام می دهید نگاه می کند و برنامه معادل آن کارها را به صورت خودکار تولید می کند.

مثلا وقتی در سلول A1 کلیک می کنید، این ابزار این کلیک شما را به برنامه متناظرش یعنی Range("A1").Select تبدیل می کند و سر انجام شما یک برنامه خواهید داشت  که کافیست آن را اجرا کنید .

با اجرای این برنامه جدید، دقیقا کارهای شما با سرعت بسیار بالایی تکرار می شوند و دیگر لازم نیست که شما آن کارها را به صورت دستی انجام دهید.

توجه داشته باشید که ابزار رکورد ماکرو، برنامه های پیچیده ای را نمی تواند تولید کند و بیشتر برای انجام کارهای تکراری کاربرد دارد.
برنامه تولید شده با record macro به زبان VBA اکسل است و به سادگی می توان آنها را ویراش کرد و دستورات ساده ای مثل IF , For Next را به آنها افزود.

در اینجا برای آشنایی شما با این ابزار در زیر چند فیلم آموزشی Record Macro برای دانلود قرار داده شده است.


مثالی کاربردی از گزارش گیری با ابزار رکورد ماکروی اکسل

در اکسل جداولی (لیست)  داریم که می خواهیم بر حسب یک معیار از آن گزارش بگیریم و آن گزارش را ذخیره کنیم. به عنوان مثال فهرستی از کالاهایی که تاریخ انقضای آنها نزدیک است و یا گزارش یک مشتری 

خاص را در یک فایل جداگانه برای همکارمان ارسال کنیم والبته این نیاز موقتی نیست و همواره باید این گزارش ها را از آن لیست که آپدیت هم شده است، استخراج نماییم.

این کار با برنامه نویسی اکسل بسیار ساده است . اگر شما با برنامه نویسی اکسل آشنا نیستید، می توانید با ابزار Record Macro و با ویرایش مختصری در کدهای VBA این کار را انجام دهید .

 


ساخت ابزار «جستجوی سریع» در اکسل با Record Macro

در این مثال با Record Macro‌ اکسل یک ابزار جستجو و انتخاب سریع را در اکسل می‌سازیم و کمی کد آن را ویرایش می‌کنیم:

 


مثال ۲) سه نمونه از کاربرد Record Macro در اکسل نسخه ۲۰۰۷

 

توجه: در هنگام Record کردن Macro در Excel ، یک click اضافه، انتخاب یک سلول اشتباهی و ... (حتی کوچکترین عملیات) ممکن است که باعث شود ماکرو Excel شما درست کار نکند ، بنابراین با دقت بسیار فیلم ها را نگاه کنیدو در هنگام اجرا به کوچکترین کارها ، نحوه انتخاب سلولهای Excel دقت نمایید.

شما هم تجربه یا دیدگاه خود را بنویسید:

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
کد امنیتی
sany (تایید نشده) در تاریخ دوشنبه, 1396/10/11 - 02:07 نوشته:

بسیار بسیار عالی و کاربردی بود.
فقط یک سوال در مورد مثال آخر. اگر هیچ داده ای هنوز وارد نشده باشد و بخواهیم از arrow down+ ctrl و سپس کلید پایین استفاده نماییم ، به انتهای شیت منتقل میشود و نه به خط بعدی !! و داده ها روی هم کپی میشوند و نه خط بعدی.
زمانی که یک ردیف داده وارد شده باشد و سپس این ماکرو اجرا شود. این روش بسیار خوب جواب می دهد. حال برای بار اول چکار باید کرد؟؟

فرشید میدانی در تاریخ چهارشنبه, 1396/10/13 - 08:35 نوشته:

شما و soheila سوال درستی را مطرح کرده اید.
هر نرم افزاری یک سری تنظیمات اولیه را معمولا دارد و برای این ماکرو هم ما باید حداقل دو سطر پر در شیت مقصد داشته باشیم.
سطر اول را داریم که همان هدرهای ستون ها است و برای سطر دوم هم می توانیم یک کد 0 و -1 بگذاریم.
جالب است بدانید در نرم افزارهای مالی هم من مشابه این تکنیک را دیده ام یعنی برای از جداول دارای یک سطر با کد 0 هستند که برنامه نویس بنابر دلایلی آنرا برای خودش ساخته است و در هیچ جایی استفاده نمی شود.

soheila (تایید نشده) در تاریخ دوشنبه, 1396/10/11 - 02:04 نوشته:

بسیار عالی بود.
فقط یک سوال در مورد مثال آخر. اگر هیچ داده ای هنوز وارد نشده باشد و بخواهیم از arrow down+ ctrl و سپس کلید پایین استفاده نماییم ، به انتهای شیت منتقل میشود و نه به خط بعدی !! و داده ها روی هم کپی میشوند و نه خط بعدی.
زمانی که یک ردیف داده وارد شده باشد و سپس این ماکرو اجرا شود. این روش بسیار خوب جواب می دهد. حال برای بار اول چکار باید کرد؟؟

حسين (تایید نشده) در تاریخ جمعه, 1395/05/22 - 20:01 نوشته:

با سلام و عرض احترام

بي نهايت سپاسگزارم واقعا عالي بود گويا شما اين اموزش رو براي بنده درست کرده بودين برگه محاسباتي داشتم که با وارد کردن ورودي ها به اون اگر با کات کردن انجام ميشد فرمول ها بهم ميريخت با اموزش خيلي خوبتون يه شيت ورودي تعريف کردم که اطلاعات رو به اون شيت اصلي انتقال بده وهمچنين شيت اصلي قفل باشه که دسترسي هم بهش نباشه

 

بازهم تشکر ميکنم صميمانه سپاسگزارم

 

رویا (تایید نشده) در تاریخ چهارشنبه, 1394/01/12 - 01:12 نوشته:

مرسی عالی بود

b_shahri در تاریخ شنبه, 1393/08/17 - 10:24 نوشته:

سلام من یک فاکتور فروش در اکسل ایجاد کردم میخوام وقتی این فاکتور رو ذخیره کردم فاکتور خام جدید با شماره جدید ایجاد بشه چیکار باید بکنم؟

 

رزاقی (تایید نشده) در تاریخ شنبه, 1393/04/28 - 13:53 نوشته:

تشکر از اینکه مشتاقان و دانش جویان علم را کمک می کنید.

 

امید (تایید نشده) در تاریخ پنجشنبه, 1393/04/26 - 13:33 نوشته:

سلام
از این همه وقت که برای آموزش به دوستان صرف کردید ممنون

فرشید میدانی در تاریخ پنجشنبه, 1393/03/15 - 13:32 نوشته:

ممنون از شما گرامیان، قطعا تشویق ها و بازخوردهای شما برای ما دلگرم کننده خواهد بود.

 

شهری زاده (تایید نشده) در تاریخ چهارشنبه, 1393/03/14 - 14:02 نوشته:

سلام

روان ومختصر بیان شده بود ونکات خوبی هم داشت

متشکرم

حدیث (تایید نشده) در تاریخ شنبه, 1393/03/03 - 00:19 نوشته:

شما ک آدرس لینک این ویدئوتونو نذاشتین ولی گفته باشم من نیاز داشتم از کد قالبتون  پیداش کردم و دانود کردم اگه بی اجازه بود ببخشید

admin در تاریخ شنبه, 1393/03/03 - 19:59 نوشته:

شما می‌ توانید این ویدئو را از همین جا مشاهده نمایید و اگر هم دانلود کردید، بلامانع است و می توانید آنرا به اشتراک نیز بگذارید.

 

حدیث (تایید نشده) در تاریخ جمعه, 1393/03/02 - 23:58 نوشته:

خییییلی عالی بود خیلی ممنون